God Jul og Godt Nyttår!


Jeg ønsker dere alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År i 2013! Neste år blir viktig på mange områder av faget mitt.

Boka «Katten. Atferd og velferd» bør etablere seg i markedet slik at den selger jevnt og trutt i flere år framover. Jeg har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger fra lesere, som synes den er lettlest, morsom, men samtidig veldig lærerik og viktig for katten og for katteeieren.

I faggruppe Etologi og husdyrmiljø ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap, Universitetet for miljø- og biovitenskap, får vi et spennende nytt medlem fra sommeren: Førsteamanuensis dr. Ruth Newberry fra Washington State University. Hun har vært president i International Society for Applied Ethology (ISAE) og er en meget anerkjent atferdsforsker. Ruth vil bidra med friskt, nytt blod i faggruppa, delta i undervisning og etter hvert i mange forskningsoppgaver på flere dyrearter. Hun vil ha spesielt ansvar for forskning på hund og hest, men er opprinnelig ekspert på fjørfe og andre dyrearter også, så hun er en anvendelig generalist.

29. januar skal jeg lede en workshop på Husdyrforsøksmøtet, der vi skal diskutere konsekvensen av §25 i Dyrevelferdsloven for husdyravlen. Den sier i ganske klar tekst at det ikke er tillatt å avle på dyr som har fått en svekket dyrevelferd fordi atferd eller anatomi er unormal.

Jeg håper å gjøre denne nettsiden mer aktiv i 2013, med stadige nyheter og flere faglige artikler.

Ha en trivelig julefeiring! Nyt dagene og prøv å slappe av fra det daglige stresset. Da vil katten eller hunden din også slappe mer av. Kikk gjerne på de morsomme kattevideoene jeg har lagt ut lenker til på siden Katter

Hilsen Bjarne

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.