Jeg har dessverre ikke kapasitet til å besvare spørsmål rundt atferdsproblemer med enkeltkatter, men kan evt. besvare mer generelle spørsmål og spørsmål rundt etologi, dyrevelferd, katters atferd og forholdet mellom dyr og mennesker. Send i så fall en melding til Braastad på bjarne.braastad(at)nmbu.no.

Hjelp til å behandle et atferdsproblem hos katten din kan du best få ved å kontakte en av atferdskonsulentene som er utdannet ved NMBU og sertifisert av NAS, Norsk Atferdsgruppe for selskapsdyr. Se deres oversikt over atferdskonsulenter og finn en som også dekker katt.

Hvis du ønsker å fortelle om eller kommentere sider ved kattens atferd og velferd, er du velkommen til å gjøre dette på facebook-siden til katteboka «Katten. Atferd og velferd», www.facebook.com/KattenAtferdVelferd.

Foredrag av Bjarne O. Braastad

Jeg kan holde et foredrag om kattens atferd på din veterinærklinikk, eller i din katteklubb, dyrevernforening etc..

Jeg holder foredrag om kattens atferd og om forholdet mellom dyr og mennesker på veterinærklinikker, i katteforeninger, dyrevernforeninger, biblioteker etc. Er du/dere interessert i et foredrag, så kontakt meg på bjarne.braastad[at]gmail.com. Jeg kan holde foredrag over alt fra 1 time til en hel dag eller et weekend-kurs (f.eks. et dagskurs på en lørdag). Alle temaer fra boken «Katten – Atferd og velferd», 2. utgave av 2019, er aktuelle. Jeg skreddersyr opplegget etter arrangørens ønske. Høsten 2022 er denne boken utgitt på engelsk i en oppdatert og utvidet versjon (Bjarne O. Braastad, Anne McBride and Ruth C. Newberry, «The Cat – Behaviour and Welfare», CABI Publishing, Wallingford, UK). Les mer om den på siden Bøker. Jeg tar derfor med oppdatert kunnskap om kattens atferd i mine nye foredrag. Sammen med foredraget gir jeg arrangørene en PDF-fil med Powerpoint-presentasjonen, til utdeling til deltakerne om det er aktuelt.