Nyheter

På denne siden finner du oppdaterte nyheter fra Bjarne O. Braastad’s faglige aktiviteter. Har du en faglig nyhet innen fagområdene på denne nettsiden som du ønsker lagt ut her, så send den på e-post til Bjarne [bjarne.braastad(at)nmbu.no].

 

Katteforedrag i Asker bibliotek

Posted by on 25 aug, 2015 in Nyheter | 0 comments

Braastad holder foredrag med tittel «Bli bedre kjent med katten din!» på Asker bibliotek lørdag 29. august 2015 kl. 1300-1400. Foredraget holdes i Multisalen i Asker kulturhus.

Se bibliotekets oppslag her: http://www.askerbibliotek.no/program/5964/2529.

 

Kattekveld i Kongsvinger

Posted by on 18 feb, 2015 in Nyheter | 0 comments

Torsdag 26. februar 2015 er det kattekveld arrangert av Kongsvinger veterinærklinikk. Se program og påmeldingsinfo her:

http://www.kvkas.no

«Hva sier katten?» – Oslo Pet Show

Posted by on 9 sept, 2014 in Nyheter | 0 comments

«Hva sier katten?» Bjarne holder to korte foredrag om dette på Oslo Pet Show, Caféscenen, i Telenor Arena på Fornebu i Oslo lørdag 13.9.2014, kl. 1030 og 1530. Boken «Katten. Atferd og velferd» selges, og Bjarne signerer. Det er også Scandinavian Winner Show for rasekatter i Telenor Arena denne helgen. Her er det mye interessant for alle selskapsdyreiere: http://www.oslopetshow.no

Les fagstoff og svar på spørsmål på Dyrebar.no

Posted by on 3 mar, 2014 in Nyheter | 0 comments

Etter at VG la ned Dyrebar.no som medlemsside, er nå noen av fagartiklene og svar på spørsmål i nettmøter på VGNett åpne for alle.

Gå til www.dyrebar.no.

Her finner du fagartikler om ulike selskapsdyr: www.dyrebar.no/artikler . Du kan avgrense søket til en dyreart, et tema eller en forfatter ved å klikke i menyene til høyre. Bjarne O. Braastad har 7 artikler om kattens atferd. Men se også dem som går på helse og ernæring.

Her finner du svar på spørsmålene fra nettmøter: www.dyrebar.no/nettmoter . Bjarne O. Braastad har 13 slike nettmøter om kattens atferd.

Finn alle lenkene til nettmøter og fagartikler her: www.braastad.info/katter.

Katteforedrag i Harstad

Posted by on 4 feb, 2014 in Nyheter | 0 comments

Tirsdag 11. mars kl. 18-21 holder Bjarne O. Braastad foredrag om katters atferd i Harstad, et møte arrangert av Harstad Dyreklinikk. Se mer informasjon på deres nettsider: http://www.harstad-dyreklinikk.no/default.asp?cmd=200&ID=18 . Merk at det er forhåndspåmelding.

 

Gi katten en adventstid hele året!

Posted by on 23 des, 2013 in Nyheter | 0 comments

Julegaven til katten din: Gi den en adventstid hele året! For de fleste barn og voksne er adventstiden den fineste tiden på året, med god stemning og positive forventninger. Optimal dyrevelferd er å sette dyret i en adventsstemning: Gi katten signaler om positive hendelser, som en godbit, kos, tilgang til en morsom katteleke etc. Lær katten å assosiere ett bestemt signal med at noe positivt vil skje. Når katten har lært dette, så gir du signalet av og til, men vent med godbit…en – av og til kort ventetid, andre ganger lenger. I ventetiden vil katten ha et forhøyet dopaminnivå, mens den venter spent som et barn like før jul – eller som voksne før Lottotrekningen! I starten må du gi signalet og det gode katten får samtidig, slik at katten lærer å assosiere signalet med det gode. Dette kalles klassisk betinging. Så øker du avstanden i tid før godbiten kommer. I katteboka, «Katten. Atferd og velferd», er det et eget kapittel om læring og trening av katter (kap. 9). Lykke til, og God Jul og Godt Nyttår til alle katter og katteeiere!

 

Kattekurs på Langedrag i 2014

Posted by on 18 nov, 2013 in Nyheter | 0 comments

Weekenden 3.-4. mai skal Braastad holde et nytt kattekurs på Langedrag Naturpark, i naturskjønne omgivelser. Er du interessert? Kikk på denne nettsiden og kontakt Langedrag for å melde deg på: http://www.langedrag.no/forsidenyheter/kurs-om-kattens-atferd

Dette kurset gir deg den kompetanse du trenger for å gi katten et rikt liv sammen med deg. Du vil forstå katten din bedre, slik at dere kan utvikle et tettere sosialt bånd. Kunnskap gir trygghet, og når du kjenner kattens naturlige atferd og hvilke behov den har, og du forstår hvorfor katten biter eller gjør fra seg på teppet i stua, så kan du løse problemene – men fremfor alt, du kan hindre at de oppstår! Du får kunnskaper om atferdsutvikling, språk og sosial atferd, katten som rovdyr, navigasjonsevner, kattehold i borettslag og lære hva kattens lyder betyr. I tillegg gir vi deg et unikt besøk inn i gaupegården og ser på gaupas språk og atferd.

 

App’en «Katten» er oppdatert

Posted by on 28 jul, 2013 in Nyheter | 0 comments

Nå kan dere se den nye app’en «KATTEN«, oppdatert med mye ny informasjon. Dette er en app for smarttelefoner, men den kan også brukes på PC, Mac eller nettbrett. App’en inneholder temaer som hvorfor du bør lære mer om katten, katteorganisasjoner, hvor boka «Katten. Atferd og velferd» er å få tak i, lenker til YouTube-videoer med foredrag om katteatferd, lenker til morsomme kattevideoer, lenker til katteboka på Facebook, Dyrebar.no, Etologi.no, lenker til katteinformasjon fra International Cat Care, aktuelle Facebook- og andre nettsider om katter, og kattebilder.

Gå til denne nettsiden: http://startapp.wam.no/appim/no7wkya042o3t2Lagre den som en internettfavoritt i din smarttelefon – eller på din PC/Mac.

Du kan også lagre app’en ved å scanne denne QR-koden med en QR-kodeleser i din smarttelefon:

NYHET: App om katter til mobilen din

Posted by on 25 mar, 2013 in Nyheter | 0 comments

Nå har jeg laget en egen App om katter som du kan lagre på smarttelefonen din! Scan QR-koden nedenfor til App’en med smarttelefonen din, åpne lenken og lagre som Bokmerke i telefonen. Eller skriv inn hele nettadressen: http://startapp.wam.no/appim/no7wkya042o3t2 .

I app’en ligger det forskjellige informasjoner om katter og katteboka, og mer kommer etter hvert.

QR-kode til Katte-App’en.

Flere kattevideoer lagt til

Posted by on 25 mar, 2013 in Nyheter | 0 comments

På siden «Katter» har jeg lagt til seks nye kattevideoer. Har du noen morsomme eller lærerike videoer på internett, så send dem gjerne til meg: bjarne.braastad(at)nmbu.no.