Katten – Atferd og velferd

 

Bjarne og Rampoline

Hvorfor trenger du å lese denne boken?

Boka ”Katten – Atferd og velferd” gir deg den kompetansen du trenger for at du skal kunne gi katten et rikt liv sammen med deg. Med denne boka vil du forstå katten din bedre, slik at dere kan utvikle et tettere sosialt bånd. Kunnskap gir trygghet, og når du kjenner kattens naturlige atferd og hvilke behov den har, og du forstår hvorfor katten biter eller gjør fra seg på teppet i stua, så kan du løse problemene – men framfor alt, du kan hindre at de oppstår.

Boka hjelper deg med å oppfylle kunnskapskravene som dyrevelferdsloven stiller til dyreeiere. Du får kunnskaper om atferdsutvikling, språk og sosial atferd, katten som rovdyr, navigasjonsevner, dyrevelferd, atferdsbehov, atferdsproblemer, kattehold i borettslag og hvordan katten utviklet seg fra villkatt til huskatt. Forholdet mellom katt og menneske er et viktig tema i boka, og den viser hvordan katten kan bidra til å gi mennesker en bedre fysisk og psykisk helse.

Boka inneholder 20 QR-lenker til korte YouTube-videoer og 6 QR-lenker til lydfiler fra forfatterens forelesninger om kattens atferd og velferd.

Førsteopplaget av boka ble utsolgt på 3-4 måneder, og 2. opplag kom raskt på plass i forlaget i februar 2013. I januar 2015 kom 3. opplag og i 2016 kom 4. oppdaterte opplag som er i salg nå.

Om forfatteren

Forfatteren, Bjarne O. Braastad, er dr.philos. og professor i etologi (atferdsbiologi) ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås. Han har arbeidet med forskning og undervisning innen atferd og velferd hos dyr siden 1979, og etter hvert også om forholdet mellom dyr og mennesker innen grønn omsorg. Braastad har publisert ca. 70 vitenskapelige artikler og flere hundre andre artikler. Han har vært med i ca. 175 radio- og TV-innslag, vært intervjuet ca. 400 ganger i aviser, tidsskrifter og nettsider, og har holdt over 160 populærvitenskapelige foredrag. I 2013 mottok Braastad Forskningsformidlingsprisen ved Universitetet for miljø- og biovitenskap. I 1982 tok han initiativet til å starte Norsk huskattforening (www.norskhuskattforening.net). På fritida er Braastad en ivrig folkedanser, og han er leder av Folkedanslaget Springar’n i Follo.

 

Bokanmeldelser

«Norsk huskattforening anbefaler på det sterkeste denne boka til alle katteeiere uansett alder og type kattehold. Den er skrevet på et lettfattelig språk som gjør at også barn har stor glede av boka. Boka er illustrert med flotte kattebilder som viser katter i ulike handlinger……. Dette er årets julegave til deg selv, familiemedlemmer og venner. Løp og kjøp!» Huskatten

«Lærerik og etterlengtet bok om katter … Boken er verdifull og interessant lektyre for nye og gamle katteeiere som ønsker å lære mer om katten sin og bidra til å gi katten et rikt og godt liv.» Randi Oppermann Moe, Norsk veterinærtidskrift

«Endelig kan vi glede oss over en ny og godt gjennomarbeidet bok om katt utgitt i Norge.» Lisbeth Falling, Aristokatt

 


Forfatter: Braastad, Bjarne O
Utgitt: 08.10.2012
Pris: 329,–  (4. opplag)
Forlag: Vigmostad og Bjørke
Antall sider: 173
ISBN: 978-82-419-0864-4

Gå til forlagets nettside for boken her.       Gå til siden Katter her.

Slik får du tak i boken:

Du kan kjøpe boken i alle bokhandeler. Alle bokhandeler i Norge har plikt til å skaffe bøker, om de ikke har den inne. Be dem bestille den til deg! Forlaget sender boka på 1-2 dager.

Du kan også kjøpe boka i alle nett-bokhandeler (klikk på lenkene):

AdLibris

ARK Bokhandel

Bokkilden.no

Bokklubben.no

Haugen Bok

Tanum.no

Vigmostad & Bjørke nettbokhandel